ТЕНДЕНЦІЇ СПОЖИВАННЯ М’ЯСА В УКРАЇНІ: РЕАЛІЇ ТА ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ

Автор(и)

  • О.М. Громик Луцький національний технічний університет
  • О.В. Семенда Уманський національний університет садівництва

DOI:

https://doi.org/10.33042/2522-1809-2023-5-179-20-26

Ключові слова:

заклади ресторанного господарства, споживання, м'ясо, м’ясопродукти, експорт, імпорт

Анотація

В даних  дослідженнях проаналізована структура виробництва м’яса, окреслена частка продажу м’яса та м’ясних продуктів, що вироблені в Україні. Детально досліджено обсяг експорту та імпорту м’яса у часовій динаміці. Встановлено, що фонд споживання м’яса та м’ясопродуктів в повній мірі забезпечує потреби внутрішнього ринку. Зазначено, що у закладах ресторанного господарства розширюється асортимент страв із птиці які заміщують дорожчі види  – яловичина, свинина.

Біографії авторів

О.М. Громик, Луцький національний технічний університет

кандидат географічних наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

О.В. Семенда, Уманський національний університет садівництва

кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри маркетингу

Посилання

Berger A. (2017). Current trends in Ukraine meat industry. Intellekt KhKhI, 1, 41-51.

V Ukraini prohnozuiut zbilshennia obiemiv vyrobnytstva miasa ptytsi (2023) Retrieved from: https://agropolit.com/news/25464-v-ukrayini-prognozuyut-zbilshennya-obyemiv-virobnitstva-myasa-ptitsi

Hromyk, O. (2022). Current Tendencies Analysis of Coffee Industry in Ukraine. Restaurant and Hotel Consulting. Innovations, 5(2), 250–266. https://doi.org/10.31866/2616-7468.5.2.2022.270105

Hromyk O. M., Kovalchuk I. V. (2018) Aktualni problemy rozvytku hotelno-restorannoho biznesu v Ukraini. Rekreatsiino-turystychnyi potentsial rehioniv Ukrainy : suchasnyi stan, problemy ta perspektyvy rozvytku : materialy II Vseukr. Nauk.-prakt. Internet-konferentsii (m. Lu tsk, 15–16 travnia 2018 r. ). Lutsk : Teren, 66-69.

Hromyk O. M. (2020) Perspektyvy rozvytku restorannoho hospodarstva v Ukraini. Aktualni problemy suchasnoi osvity ta nauky v konteksti yevrointehratsiinoho postupu: materialy VI Mizhnar. nauk.-prakt. internet-konf., prysviach. 20 richchiu in-tu (m. Lutsk, 21–22 trav. 2020 r.). Lutsk : Vezha-Druk, 225-227.

Doslidzhennia rynku miasnykh napivfabrykativ v Ukraini (2023) Retrieved from https://pro-consulting.ua/ua/issledovanie-rynka/analiz-rynka-myasnyh-polufabrikatov-v-ukraine-2023-god

Ibatullin M. (2015) Institutional medium of food market: foreign experience and domestic realities. Bulletin of Agricultural Science, 10, 64-68. https://doi.org/10.31073/agrovisnyk201510-14

Kopytets N.H., Voloshyn V.M. (2020) Current state and development trends of the meat market. Ekonomika APK, 6, 59. https://doi.org/10.32317/2221-1055.202006059

Les`kiv I. Yu. (2018) Model of the meat market perspective development. Scientific Bulletin of KSU. Series «Economic Sciences», 30 (3), 39-43.

Miasna lavka: shcho vidbuvaietsia z tsinamy na miaso ta choho ochikuvaty dali (2023) Retrieved from https://www.unian.ua/economics/agro/cina-na-m-yaso-v-ukrajini-chi-chekati-na-zdorozhchannya-u-2023-roci-i-chomu-12131712.html

Mamchur L. V. (2017) Formation of organizational and economic mechanism of balanced development of the meat and meat products market. Ekonomika APK, 8, 38.

Markina I. A., Bolshakova Ye. L. (2019) Osoblyvosti funktsionuvannia ta tendentsii rozvytku rynku miasa ta miasnoi produktsii v Ukraini. Ukrainskyi zhurnal prykladnoi ekonomiky, 4 (4), 119-128.

Okhrimenko I., Paska I. (2015) Scientific basis of macroeconomic analysis of the agricultural market. Ahrosvit, 17, 3-7.

Animal production of Ukraine. (2023) State Statistics Service of Ukraine. Retrieved from: http://www.ukrstat.gov.ua/druk/publicat/kat_u/2019/zb/05/zb_tu2018.pdf

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-09-04

Як цитувати

Громик, О., & Семенда, О. (2023). ТЕНДЕНЦІЇ СПОЖИВАННЯ М’ЯСА В УКРАЇНІ: РЕАЛІЇ ТА ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ. Комунальне господарство міст. Серія: «Економічні науки», 5(179), 20–26. https://doi.org/10.33042/2522-1809-2023-5-179-20-26