ТЕНДЕНЦІЇ СПОЖИВАННЯ М’ЯСА В УКРАЇНІ: РЕАЛІЇ ТА ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ
DOI:
https://doi.org/10.33042/2522-1809-2023-5-179-20-26Ключові слова:
заклади ресторанного господарства, споживання, м'ясо, м’ясопродукти, експорт, імпортАнотація
В даних дослідженнях проаналізована структура виробництва м’яса, окреслена частка продажу м’яса та м’ясних продуктів, що вироблені в Україні. Детально досліджено обсяг експорту та імпорту м’яса у часовій динаміці. Встановлено, що фонд споживання м’яса та м’ясопродуктів в повній мірі забезпечує потреби внутрішнього ринку. Зазначено, що у закладах ресторанного господарства розширюється асортимент страв із птиці які заміщують дорожчі види – яловичина, свинина.
Посилання
Berger A. (2017). Current trends in Ukraine meat industry. Intellekt KhKhI, 1, 41-51.
V Ukraini prohnozuiut zbilshennia obiemiv vyrobnytstva miasa ptytsi (2023) Retrieved from: https://agropolit.com/news/25464-v-ukrayini-prognozuyut-zbilshennya-obyemiv-virobnitstva-myasa-ptitsi
Hromyk, O. (2022). Current Tendencies Analysis of Coffee Industry in Ukraine. Restaurant and Hotel Consulting. Innovations, 5(2), 250–266. https://doi.org/10.31866/2616-7468.5.2.2022.270105
Hromyk O. M., Kovalchuk I. V. (2018) Aktualni problemy rozvytku hotelno-restorannoho biznesu v Ukraini. Rekreatsiino-turystychnyi potentsial rehioniv Ukrainy : suchasnyi stan, problemy ta perspektyvy rozvytku : materialy II Vseukr. Nauk.-prakt. Internet-konferentsii (m. Lu tsk, 15–16 travnia 2018 r. ). Lutsk : Teren, 66-69.
Hromyk O. M. (2020) Perspektyvy rozvytku restorannoho hospodarstva v Ukraini. Aktualni problemy suchasnoi osvity ta nauky v konteksti yevrointehratsiinoho postupu: materialy VI Mizhnar. nauk.-prakt. internet-konf., prysviach. 20 richchiu in-tu (m. Lutsk, 21–22 trav. 2020 r.). Lutsk : Vezha-Druk, 225-227.
Doslidzhennia rynku miasnykh napivfabrykativ v Ukraini (2023) Retrieved from https://pro-consulting.ua/ua/issledovanie-rynka/analiz-rynka-myasnyh-polufabrikatov-v-ukraine-2023-god
Ibatullin M. (2015) Institutional medium of food market: foreign experience and domestic realities. Bulletin of Agricultural Science, 10, 64-68. https://doi.org/10.31073/agrovisnyk201510-14
Kopytets N.H., Voloshyn V.M. (2020) Current state and development trends of the meat market. Ekonomika APK, 6, 59. https://doi.org/10.32317/2221-1055.202006059
Les`kiv I. Yu. (2018) Model of the meat market perspective development. Scientific Bulletin of KSU. Series «Economic Sciences», 30 (3), 39-43.
Miasna lavka: shcho vidbuvaietsia z tsinamy na miaso ta choho ochikuvaty dali (2023) Retrieved from https://www.unian.ua/economics/agro/cina-na-m-yaso-v-ukrajini-chi-chekati-na-zdorozhchannya-u-2023-roci-i-chomu-12131712.html
Mamchur L. V. (2017) Formation of organizational and economic mechanism of balanced development of the meat and meat products market. Ekonomika APK, 8, 38.
Markina I. A., Bolshakova Ye. L. (2019) Osoblyvosti funktsionuvannia ta tendentsii rozvytku rynku miasa ta miasnoi produktsii v Ukraini. Ukrainskyi zhurnal prykladnoi ekonomiky, 4 (4), 119-128.
Okhrimenko I., Paska I. (2015) Scientific basis of macroeconomic analysis of the agricultural market. Ahrosvit, 17, 3-7.
Animal production of Ukraine. (2023) State Statistics Service of Ukraine. Retrieved from: http://www.ukrstat.gov.ua/druk/publicat/kat_u/2019/zb/05/zb_tu2018.pdf
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Автори, які публікуються у цьому збірнику, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії CC BY-NC-ND 4.0 (із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Без Похідних 4.0 Міжнародна), котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).