ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДОСТАВКИ ШВИДКОПСУВНИХ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ВАНТАЖІВ У МІЖМІСЬКОМУ СПОЛУЧЕННІ
Array
Ключові слова:
швидкопсувні вантажі, схема доставки, витрати, якість продукції, маршрути.Анотація
У статті запропоновано застосування трьох транспортно-технологічних схем доставки швидкопсувних вантажів у міжміському сполученні, що можуть застосовуватись в залежності від відстаней перевезень та вимог замовників щодо збереження якісних властивостей вантажу, а також формалізовано процес доставки вантажів за запропонованими схемами.
Посилання
2. Negi, S. and Wood, L.C. (2019). Transportation lead time in perishable food value chains: an Indian perspective. International Journal of Value Chain Management, 10, 4, 290–315. DOI: https://dx.doi.org/10.1504/IJVCM.2019.103269
3. Lacomme, P., Moukrim, A., Quilliot, A., & Vinot, M. (2018). Supply chain optimization with both production and transportation integration: multiple vehicles for a single perishable product. International Journal of Production Research, 56(12), 4313–4336. DOI: http://dx.doi.org/10.1080/00207543.2018.1431416
4. Wang, X. P., Wang, M., Ruan, J. H., & Li, Y. (2018). Multi-objective optimization for delivering perishable products with mixed time windows. Advances in Production Engineering & Management, 13(3), 321–332. DOI: http://dx.doi.org/10.14743/apem2018.3.293
5. Zulvia, F.E., Kuo, R.J., & Nugroho, D.Y. (2020). A many-objective gradient evolution algorithm for solving a green vehicle routing problem with time windows and time dependency for perishable products. Journal of Cleaner Production, 242, 118428. DOI: https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2019.118428
6. Martínez-Val, J.P., & Ramos, A. (2021). Optimization of an Industrial Sector Regulated by an International Treaty. The Case for Transportation of Perishable Foodstuff. Entropy, 23(1), 109–136. DOI: https://doi.org/10.3390/e23010109
7. Liu, E., Zhang, W., Zheng, H., Qian, Y., Li, W., Zhou, N., & Feng, H. (2021). Fractal calculus for refrigerated transportation of perishable foods: Energy consumption and energy saving. Thermal Science, 25(2B), 1255–1260. DOI: http://dx.doi.org/10.2298/TSCI200401020L
8. Tirkolaee, E.B., Hadian, S., Weber, G.W., & Mahdavi, I. (2020). A robust green traffic‐based routing problem for perishable products distribution. Computational Intelligence, 36(1), 80–101. DOI: https://doi.org/10.1111/coin.12240
9. Lezama-León, E., Lezama-León, M., Ruiz-Vanoye, J.A., Díaz-Parra, O., Barrera-Cámara, R.A., & Fuentes-Penna, A. (2019). Editorial for Volume 10 Number 1: Review of heuristic algorithms applied to the solution problem of land transportation of perishable products. International Journal of Combinatorial Optimization Problems and Informatics, 10(1), 1–5.
10. Shin, M., Lee, H., Ryu, K., Cho, Y., & Son, Y. J. (2019). A two-phased perishable inventory model for production planning in a food industry. Computers & Industrial Engineering, 133, 175–185. DOI: https://doi.org/10.1016/j.cie.2019.05.010
11. Lin, X., Negenborn, R.R., Duinkerken, M.B., & Lodewijks, G. (2018). Reducing unmet demand and spoilage in cut rose logistics: Modeling and control of fast moving perishable goods. Transportation Research Record, 2672(9), 130–140. DOI: http://dx.doi.org/10.1177/0361198118783901
12. Pal, A., & Kant, K. (2017). A food transportation framework for an efficient and worker-friendly fresh food physical internet. Logistics, 1(2), 10–31. DOI: https://doi.org/10.3390/logistics1020010
13. Utama, D.M., et al. (2020a). The vehicle routing problem for perishable goods: A systematic review. Cogent Engineering, 7(1), 1816148. DOI: https://doi.org/10.1080/23311916.2020.1816148
14. Albrecht, W., & Steinrücke, M. (2018). Coordinating continuous-time distribution and sales planning of perishable goods with quality grades. International Journal of Production Research, 56(7), 2646–2665. DOI: https://doi.org/10.1080/00207543.2017.1384584
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Автори, які публікуються у цьому збірнику, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії CC BY-NC-ND 4.0 (із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Без Похідних 4.0 Міжнародна), котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).